Menü
Virágok színe a koszorúban

Mit jelent a virágok színe a koszorúban?

Mikor a koszorú típusa már kiválasztásra került, a következő fontos kérdés, hogy milyen színű virágok díszítsék. Sokféle szempont felmerülhet ilyenkor, hiszen a virágok a kegyeleti virágdíszekben amellett, hogy szépek, bizony beszédesek is. Amennyiben az elhunytnak volt kedvenc fajtájú vagy színű virága, természetesen érdemes ezt előnyben részesíteni a koszorú rendelésekor. Azonban, ha magunknak kell döntenünk a virágokról, fontos tudni, hogy a különböző színek milyen jelentéssel bírnak.

Fehér

Koszorúk fehér virágból nagyon gyakran készülnek temetésekre. Egyrészt, mert ez egy semleges szín, mellyel igazából nem tudunk tévedni. Másrészt viszont jelentése miatt is sokan választják, hiszen az ártatlanságot, a tisztaságot jelképezi. Távoli hozzátartozók az elhunyt életkorára való tekintet nélkül is készíttethetik fehér virágból a koszorút vagy a sírcsokrot, egyébként pedig gyermekek, fiatalon elhunytak számára szokás ezt választani.

Piros

A másik leggyakoribb szín a koszorúkban. Ősidők óta a szeretet, a szerelem jelképe, ezért elhunyt feleség, férj, szülő vagy közeli barát részére ajánlott piros virágból készíttetni a kegyeleti virágdíszt.

Rózsaszín

A rózsaszín virágok gyönyörű, élénk színe a fiatalságot és a nőiességet szimbolizálja. Fiatalon elhunyt nők számára készíttethetünk ilyen virágokból koszorút.

Lila

A lila a rózsaszín mélyebb, érett árnyalatával az idősebb nő jelképe a virágszínek szimbolikájában.

Kék

A kék virág viszonylag ritkán szerepel temetési koszorúkban vagy sírcsokrokban, pedig ennek is megvan a maga jelentése a temetkezési virágdíszek között. Jelképe az idősebb férfinak.

Vegyes színek

Nagyon sokan választanak vegyes típusú és színű virágokból is koszorúkat. Ne féljünk merészebbek és kreatívabbak lenni, hiszen szép jelentéssel bír ez a megoldás is. A sokszínűség azt szimbolizálja, hogy az élet minden esetben győzedelmeskedik a halál felett. Így gyakorlatilag vegyes színekből gyönyörű csokor állítható össze bárki részére.