Menü
Virágdíszek temetésre

Virágdíszek temetésre

Virág nélkül nincs temetés, annak pedig rengeteg különböző módja van, hogy ilyen módon fejezzük ki részvétünket és vegyünk végső búcsút. Temetési koszorúk, koporsó díszek, urnadíszek, sírcsokrok, részvét csokrok készíttethetők. Hogy számunkra melyik az ideális, azt pedig elsősorban az dönti el, hogy milyen közel álltunk az elhunythoz.

Koszorúk

A temetési koszorúkat a legközelebbi hozzátartozók, illetve barátok készíttetik. Ez a fajta virágdísz minden típusú temetés központi szereplője. Méretét és a benne foglalt virágok számát tekintve a leggazdagabb valamennyi temetési virágdísz közül.

Sírcsokor

Távolabbi rokonok, ismerősök, munkatársak fejezhetik ki vele részvétüket. Az örökzöldekből álló csokor tartós és számos különböző formában rendelhető. A sírcsokrot feliratos szalaggal illik díszíteni.

Koporsódísz

A koporsódísz elkészíttetése a legszűkebb család feladata a hagyományok szerint. A virágdísz a koporsóra és ravatalozás után azzal együtt a sírgödörbe kerül.

Urnadísz

Szerepe ugyanaz, mint koporsós temetésnél a koporsódísznek. Az urnát lehet vele szépen feldíszíteni, akár köré, akár az urna mögé és elhelyezhető. Az urnadísz általában kisebb méretű koszorú.

Részvétcsokor

Részvétcsokrot szokásaink szerint akkor küldünk, ha valamilyen okból nem tudunk személyesen részt venni a temetésen. Ez egy kézicsokor, melyet 10-12 szál virág alkot. Kegyeleti jellegét az örökzöldek és a díszítő szalag adják meg.