Menü
Koszorú típusok temetésre

Koszorú típusok temetésre

Már-már zavarba ejtő a választék kegyeleti koszorúk tekintetében. Természetesen a legszebbet, a legjobbat szeretnénk választani, azt a koszorút, mellyel méltóképpen vehetünk végső búcsút közeli vagy távolabbi hozzátartozónktól, ismerősünktől és fejezhetjük ki részvétünket a családtagok számára. Létezik néhány alapvető koszorú típus, ám az egyes fajtákon belül is szinte végtelen a lehetőségek száma, hiszen különböző formákkal, gyönyörű virágokkal még elegánsabbá vagy akár még személyesebbé tehetjük a sírkoszorúkat.

Álló koszorú

A leggyakrabban rendelt koszorú típus. A közvetlen hozzátartozók részéről illik ilyen koszorút készíttetni a temetésre, mely az egész szertartás központi virágdísze. Mérete legalább 70 cm, de elérheti akár a 1,5 métert is. Általában 30 szál virágból már mutatós álló koszorú készíthető, de minél több virág kerül bele, annál szebb látványt fog nyújtani. Fenyőágak és örökzöldek alkotják, ezek biztosítják tartósságát. Többnyire kör alakú, de készíthető más formában is.

Görög koszorú

Hazánkban még viszonylag újdonságnak számít, de mind gyakrabban látni temetéseken ezt az igazán elegáns és mutatós koszorú megoldást. A középütt üres koszorú többnyire kör alakú, de lehet ettől eltérő, pl. ovális vagy akár négyszögeletes is. Díszíthető virágokkal és zöldekkel csak a fej részen vagy a koszorú több pontján. Exkluzív virágkészítmény, koszorú árak tekintetében az egyik legdrágább, melynek elkészítése időigényes, ezért rendelését általában több nappal korábban kell leadni.

Fekvő koszorúk

A görög koszorú is a fekvő koszorúk kategóriájába tartozik, de vannak hagyományosabb változatai is. Ezt a koszorú típust általában távolabbi rokonok vagy barátok rendelik a temetésre. Mérete minden esetben kisebb, mint az álló koszorúé, általában 16-20 szál virágot tartalmaz.

Úszókoszorú

Speciális koszorú fajta, melyet hajós temetésekre készítenek. Az urna általában a koszorú belsejébe kerül, illetve tetejére is helyezhető virágdísz. Ezeket az urnával együtt engedik a vízbe, lassan merülnek el, sokáig jelzik az urna helyét a vízben. Szokás szerint a gyászolók az urna vízbe helyezése után egy-egy szál virágot vagy virágszirmokat szórnak a vízbe.